Notiuni Introductive SEO

Daca termenul SEO este nou pentru tine atunci nu fi descurajat. Citeste atent aceasta sectiune si afla mai multe detalii despre ce implica optimizarea seo si care este datoria unui specialist seo sau expert seo.

SEO este un acronim pentru englezescul Search Engine Optimization. In limba romana termenul folosit este optimizare pentru motoarele de cautare sau pur si simplu optimizare. Esti pe pagina de notiuni introductive seo. Vom parcurge cateva exemple pentru a te ajuta sa intelegi seo. Presupunem ca tu deti un magazin ce vinde cuie. Si intr-o dimineata te intrebi: ce s-ar intampla daca urc poze cu cuiele din magazinul meu pe net si fac un magazin online. Am doar de castigat te intrebi tu. Raspunsul e da. Costurile de hosting si web-design sunt neglijabile comparandu-le cu ce profit poti face din comenzi online.

Problema e ca tu nu sti ce e aia seo. Ai un magazin online dar nici un vizitator online. Asta nu e bine. Aici vine in ajutor un specialist seo. El examineaza siteul tau si sugereaza cateva schimbari. Cateva dar acestea vor face toata diferenta. Noi, ca experti seo luam in considerare si analizam pana la mii de factori ce influenteaza pozitionarea unui site in motoarele de cautare. Desigur din acestia doar cativa factori sunt chiar evidenti in optimizarea seo.

Un sfat gratuit: Pentru magazinul de cuie foloseste un titlu ca de exemplu: cuie, magazin de cuie, cumpara cuie. Oricare din acestea ar fi un titlu bun.

Pe siteul propriuzis va trebui de asemnea sa ai cuvintele cheie pe care vrei sa urci in google. Daca deja te-am pierdut cu notiunile cuvinte cheie si urcare in google, citeste mai departe. In seo acestea sunt notiuni des intalnite. Adevarul e ca tu nu vrei doar sa apari in google, tu vrei sa primesti vizitatori (posibili clienti) din google.

Acum trebuie sa iti pui intrebarea: cum fac asta?
Raspunsul este: Prin seo poti sa optimizezi o pagina sa apara in google cand cineva cauta ceva: adica in rezultatele dintr-o cautare cheie. Acea cautare cheie sau cuvantul cheie care a fost cautat nu trebuie sa fie ales la intamplare. Trebuie facut un studiu pentru a se sti ce se cauta pe internet.

Aceasta mica introducere este doar pentru cei incepatori. Acum poti intelege ce efect are o optimizare seo. Cum se face? Simplu: Apeleaza la specialist!